1 oct. 2017

inspiratii medievale... bratari, cercei si altele












Bate fierul cat e cald si argila cat e rece!
Bijuterii din argila polimerica si margele de sticla, semipretioase si alte accesorii.
Cele de mai jos sunt vandute.

















27 sept. 2017

Ce am mai citit?

Va propun cartile pe care le-am citit eu in ultima vreme :


Magicienii - Cristopher Priest

Joia dulce - John Steinbeck

Degete mici - Filip Florian



Desi nu-mi place SF-ul de genul asta, Magicienii e o carte scrisa fain si pentru asta am inghitit cu placere si unele explicatii fantasmagorice. Oricum e o carte pe care o citesti cu placere.

Ultimele doua carti, insa,  mi-au placut si mai mult! Au fost o mare surpriza pentru mine! Imi pare rau ca nu am mai multe carti scrise de ei. Trebuie sa le procur. M-am indragostit de ei! Umor, libertate, optimism... iti dau sentimentul ca totul este posibil, ca viata este un joc amuzant din care nu ai cum sa iesi decat invingator... Cam asta simti citindu-le. Nu am eu un mare talent la scris, dar sunt promitatoare la citit!
Filip Florian m-a surprins cu un stil foarte degajat, mult talent si mult mult umor. O carte care pe mine m-a relaxat foarte mult.
De Joia dulce ce sa zic ? Joia dulce mult aduce!
Carti bune de vara, bune de toamna, de sfarsit de vacanta. Niste peneluri de arta.
 Un scriitor bun iti face intotdeauna ziua mai frumoasa!

Va doresc reveniri usoare din vacante! :)

20 sept. 2017

Magazine Handmade in Bucuresti




Daca ar fi sa recomand niste magazine handmade in Bucuresti, bineinteles ca vi le-as recomanda pe cele de care m-am indragostit eu ... aici puteti gasi cele mai spectaculoase bijuterii, hainute pictate, si cele mai interesante posete, curele, borsete si multe alte accesori artistic lucrate. Oricum in aceste magazine toate lucrurile sunt realizate cu manuta libera de artizani, fie autohtoni, fie de pe alte meleaguri si sigur nu veti gasi chinezisme!!! . Daca doriti sa faceti un cadou deosebit, cuiva, aici este locul potrivit!

  HandmadeUnicat   -  strada Subcetate nr.29 (vis-a-vis de P-ta 16 Februarie), sector 1
Program L-V 10-18,S-D 9-14
Detalii si la tel 0731009467 























Rebel Soul - Strada Blanari , nr.14-16, 030061 București, tel 021 311 0446











 Daca mai stiti si altele nu ezitati sa-mi scrieti. Sa afle toata lumea de ele!

25 aug. 2017

Agende handmade cu scoici - souvenir de la mare




Agende realizate special pentru targul de la Neptun, prin tehnica decoupage-ului si alte tehnici.
Momentan targul de la Neptun s-a incheiat si ne-am mutat la Costinesti.

 Agenda decorata manual, dimensiune A5, dictando, nedatata, fata, verso.





Agenda decorata manual, dimensiune A6, cu  fila de matematica, nedatata, fata, verso.




15 aug. 2017

Vacanta si targ la mare

Uite asa, intr-o zi, am lasat poienile verzi si incinse ale muntelui si am poposit pe nisipurile fine si mai fierbinti ale litoralului, doldora de turisti, si pe ici-colo (Mamaia si Neptun) sau deloc (Vama Veche si Saturn) curatate.
La intrarea in hotelul Neptun, in statiunea zeului marinei, de ziua Mariei, suntem si noi la marele targ al marilor producatori de la Marea Neagra.
 Iata-ne intr-a 3 a zi






 Sa ne fie cu noroc si va tinem conectati la briza! :)

7 aug. 2017

Trandafiri cu ciocolata - desert vegan

Ieri am inventat aceasta reteta :), de aceea la compozitie nu am cantitatile exacte. Data viitoare le voi masura, pana atunci puteti pune ochiometric.


Aluat
Se face mai intai o maia din 
250ml apa calduta 
1lingurita zahar
1lingura sare
150g faina
25g drojdie

Se lasa la crescut 15-20min, dupa care se adauga 

5linguri de ulei
cca 350gr faina

Se framanta un pic si se lasa sa se odihneasca vreo 10 min.
Se imparte in 2, din fiecare gramajoara se intinde o foaie mare cam de 3mm grosime.
Pe foaie se intinde jumatate de compozitie, apoi se ruleaza si se taie rulada in feliute,
pe care le strangem un pic la baza sa iasa ca niste trandafiri.
Se pun in tava la distanta de 2-3cm, sa aiba loc sa creasca.

Compozitia:

fulgi de ovaz
nuci/migdale/seminte de floarea soarelui/alune
cacao
zahar
ulei
apa
un praf de sare

Primele doua ingrediente se dau prin rasnita, apoi se amesteca totul. 
Se obtine o crema ca umplutura de la cozonaci.

Yammmy yammmmy! :)





Si.... Joan Baez