9 nov. 2016

Pateu de mazare - reteta de post

Delicios, consistent, vegan si apetisant. Se face repejor si se mananca imediat! Se poate lua la picnicuri, la pachet, se pot umpe rosiile la mesele festive... etc, etc, etc.

ingrediente
300gr hrisca
500gr mazare uscata
1 cartof 
1/2 cana ulei 
sare
cimbru
turmeric
3linguri seminte de in 
1lingura seminte de mustar
3linguri seminte de floarea soarelui
3 linguri fulgi de drojdie


Cum se fierbe mazarea uscata?

Se pune mazarea la inmuiat de seara pana dimineata sau macar minim 2 ore, apoi se pune la fiert in oala sub-presiune. Atentie, punem apa doar cat sa o acopere si cam 1-2 cm peste. O lasam sa fiarba inca vreo 5 minute dupa ce incepe sa fasaie.



Dupa ce o scoatem din oala, scurgem partea lichda intr-un bol separat (s-ar putea sa o mai adaugam in final pentru a regla gradul de onctuozitate)
In paralel fierbem hrisca si un cartof. Punem cam 2 cani de apa. Cartoful trebuie taiat cubulete si pus un pic inainte (vreo 5 minute), apoi se pune si hrisca. Cand a fiert punem sarea, o parte din ulei, se acopera si se lasa un pic sa se umfle.
Se mixeaza mazarea, hrisca si cartoful, cu uleiul ramas, sarea si fulgii de drojdie, cat sunt inca caldute.
Eu le mixez cu blenderul manual.
Semintele si cimbrul se rasnesc cu rasnita de cafea.
Se omogenizeaza bine, se regleaza gradul de onctuozitate, se gusta si se mai drege si dupa gustul fiecaruia.




In principiu, e bun dom'le, e bun, ce mai! 

Pofta buna si veselie sa aveti!







Niciun comentariu: