8 iul. 2010

Gheea



despre Ghee...
"Gheea este larg răspândită în medicina Indiană (Ayurveda) ca o substanță ce asigură longevitatea. Este considerată unul dintre cele mai binefăcătoare lichide pentru proprietățile sale vindecătoare și purificatoare, încă din antichitate. În zilele noastre, pentru mulțI nu mai reprezintă decât o substanță misterioasă, ocultă. Pentru alţii însă ea este esența lapteleui de vacă, care e considerată importantă și pură întrucât ea conține seva, esența fiecărei plante. (consumate de vacă)
În general, gheea are multe calități: este grea, lichidă, uleioasă, blândă și densă. Are un efect liniștitor. Mulți indien confirmă că ea are efectul de a încetini procesul natural de îmbătrânire aducând un echilibru armonios în ființă. Putem să îi simțim cu ușurință caracterul uleios, onctuozitatea, care o face atât de lubrefiantă, omogenă și în acelaș timp hrănitoare.

Pentru a înțelege mai bine ayurvedica Ghee să aruncăm o privire asupra numeroaselor sale utilizări. În primul rând, este foarte folosită în masajul corporal. În acest scop se aplică lichidul pe tot corpul de la cap la picioare, pe piept, orificii şi încheieturi. Vom permite astfel gheeiei să pătrundă cât mai adânc în ţesuturi. Cum bine ştim, corpul poate să absoarbă 60% din substanţa aplicată pe piele. Această teorie e susţinută şi de ştiinţa modernă care a descoperit că masajul pielii poate ajuta în producerea de peptide şi endorfine (care cresc în mod natural imunitatea organismului).
În India gheea este recomandată pentru purificarea corpului. O mică cantitate de ghee luată dimineaţa poate îmbunătăţi starea organelor interne dizolvând deşeurile toxice şi inutile acumulate. Astfel reziduurile vor fi transportate în tractul digestiv şi eliminate pe cale naturală. Una – două linguri luate dimineaţa cu apă fierbinte vor declanşa imediat peristaltismul intestinal. Dacă le vom lua înainte de culcare ne vor normaliza și liniști mișcărea peristaltică a doua zi dimineața.
De asemenea, Gheea este mult folosită în India ca bază pentru amestecul de plante datorită proprietăților sale de a intra ușor în piele și de a transporta cu ea către țesuturi substanțele respective . Gheea poate fi amestecată cu apa de gură pentru sănătatea dinților și a gingiilor. Ca ulei de baie, gheea poate fi amestecată cu alte uleiuri esențiale pentru o relaxare profundă şi învigorarea pielii. Cei preocupați de frumusețe o folosesc de asemenea ca o extraordinară cremă hidratantă de față."
sursa: http://EzineArticles.com/?expert=Marilyn_Reid
Cum se obţine gheea puteţi vedea foarte bine descris aici: http://adamache-laura.blogspot.com/2009/02/ghee-india.html. sau aici: http://gourmandine.ro/retete-mancaruri/ghee-unt-clarefiat/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu